14 sykler og 17 medlemmer la fredag 22.08 i vei fra klubbhuset på Berger. Værmeldingen spriket i alle retninger hele uken før avreise, og en sjekk på morgenkvisten lovet regn hele helgen. Ja til og med lyn og torden skulle det bli på veien mot Geilo! Fasiten ble heldigvis litt annerledes.

Første dagsetappe gikk fra Berger, over Hanekleiva og opp langs Eikeren. På Fiskum ble det en kort pause, før turen gikk videre om Kongsberg, gjennom Jondalen og østsiden av Tinnsjø. Lunsj for både sykler og folk ble inntatt i Austbygde, og enda hadde det ikke kommet en dråpe regn! Herfra ble det en humpete men fantastisk tur oppover Tessungdalen og over Imingfjell, med fotostopp på demningen der oppe. Første dag endte på Ustedalen Hotel i Geilo, og ingen hadde blitt våte… Nå skal det sies at enkelte som ikke slapp tidlig fra jobb ikke var fult så heldige, og møtte på både regn- og haglbyger på veien oppover. Men hovedfeltet hadde flaksen med seg denne dagen.

Etter en (for noen) tur i basseng og badstu ble en bedre middag inntatt, og folk fant gradvis sengene sine. Regnet øste ned utenfor hotellet, og værmeldingen så igjen stygg ut for neste dag. Dette var også noe av grunnen til at dag 2 ble en to-delt affære for deltakerne. Noen valgte å drøye avreise fra hotellet og kjøre korteste vei til Fagernes, mens andre ville kjøre ruta som planlagt. Og for en tur det ble! Tre fjelloverganger ble knekt i løpet av 30 mil; Hol-Aurland, Aurlandsfjell (Nasjonal Turistveg) og Årdal-Tyin. Regntøyet var på, og de første par milene dryppet det litt. Men etter det var det mye tørre veier og kun noen småbyger å spore. Vel fremme på Quality Hotel & Resort Fagernes 8 timer senere var det en lykkelig gjeng som satte seg ved middagsbordet.

Søndag var det dessverre slutt, og hjemturen begynte. Denne gangen kunne Yr melde om oppholdsvær hele veien, men virkeligheten var en ganske annen. Dette ble den dagen med flest regnbyger, og kulminerte med styrtregn og torden i det vi ankom Berger utpå ettermiddagen. Men en flott tur ble det allikevel… Over Golsfjellet, Rv7 til Nesbyen og derfra opp til Haglebu. Eggedal og Sigdal ble forsert før vi stoppet i Åmot, der vi takket for turen og fortsatte hjemover hver for oss. Total distanse i løpet av tre dager ble for «langkjørerne» 800 km. Og litt i overkant av 600 km. for de resterende. Konklusjonen er uansett at dette var en kjempetur, som må gjentas også i 2015! Da til nye, spennende områder.

For de som ikke var med, og til nytelse for de som deltok, byr vi på 17,5 minutter med destillerte svinger og inntrykk i videoen fra turen. Og hele ruta vår kan du se her.

 

0